Halwa Tmar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fas mutfağına özgü bir tarif olan halwa tmar, görünümü ile un kurabiyesine benzer. Ancak içinde hurma püresi, tarçın ve ceviz parçaları bulunur. İsteğe göre hurma bütün bir halde de eklenebilir. Halwa tmar, üzerine pudra şekeri serpiştirilerek sunulur. Yumuşak bir kıvamdadır ve ağızda kolayca dağılır. Özellikle Fas mutfağında nane çayıyla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, Fas usulü halwa tmar tarifine geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan hurmalı Fas kurabiyesi tarifine de göz atın.

Halwa Tmar Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç dolgu için:

Halwa Tmar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce hamuru yapılır. Tereyağı sıvıyağ ve şeker el ile karıştırılır.
  2. Ardından un ve su dışında kalan malzeme eklenerek yoğurulur. Hamur orta sert bir kıvamda olmalıdır. Duruma göre su eklenir. 
  3. Hamur streçlenerek en az 15 dakika dinlendirilir. 
  4. İç harç için ceviz dışındaki bütün malzemeler aynı anda yoğurulur. 
  5. Ceviz de eklenerek yoğurulur ardından ince uzun elips şekli verilir.
  6. Dolapta dinlenen hamur ince bir şekilde açılır ve yuvarlaklar kesilir. Tam ortasına hurma dolgusu eklenerek kapatılır. 
  7. Mutfak cımbızı ile üzerine yaprak şekli verilir. 
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kenarları kızarana kadar pişirilir. 
  9. Fırından çıkarıldığında pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri MasterChef Tarifleri Atıştırmalık Fas Mutfağı

Benzer Tarifler

Kefta Tajine
Chermoulalı Balık
Fas köftesi ve chorizo güveç
Moroccan egg tagine
Hurmalı Fas Kurabiyesi
Ördek Pastilla