Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis bir akşam yemeği için 30 dakikada hazırlayacağınız mükemmel bir lezzet. Fas Mutfağına ait özel soslarla lezzetlendirilen mini köfteler, kuzu etiyle hazırlanır. İçinde kimyon, karanfil, tarçın ve kişniş yaprağı gibi farklı baharatlar kullanılır. Malzemeler hazırsa, Fas köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan rendelenir, kırmızı biber ince ince doğranır.
  2. Kıyma, soğan, kırmızı biber, yumurta ve baharatlar bir kabın içerisinde yoğurulur. 
  3. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. 
  4. Köfteleri ve chorizo'yu büyük bir tavada az yağda pişene kadar kızartılır. 
  5. Kızaran sosis ve köfteleri tavadan alınır ve aynı tavaya harissa sosu eklenerek birkaç dakika pişirilir.
  6. Domates, tavuk suyu ve çubuk tarçın eklenerek 15 dakika pişirilir. 
  7. Ardından köfte ve chorizo tekrar eklenir, pişene kadar 20 dakika daha pişirilir.
  8. Üzerine kişniş ekleyerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Fas Mutfağı Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Kefta Tajine
Chermoulalı Balık
Halwa Tmar
Moroccan egg tagine
Hurmalı Fas Kurabiyesi
Ördek Pastilla