Doldurulmuş Patlıcan (Fas Mutfağı)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Doldurulmuş Patlıcan (Fas Mutfağı) Tarifi İçin

Malzemeler

Doldurulmuş Patlıcan (Fas Mutfağı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları enine ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın ve tuzlu suda bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Patlıcanları kurulayıp fırında 15 dakika pişirin. Pirinci tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ufak doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyerek pişirin.
  3. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Domates ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Limon suyu, pirinç, tuz, kuru üzüm, kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içlerine paylaştırıp her birinin üzerine üçer tane ince dilimlenmiş domates dizin.
  6. Patlıcanları fırın kabına yerleştirip bir miktar sıcak su dökün. Üzerini alüminyum folyo ile örtün ve fırında 35 dakika pişirin.
  7. Folyoyu kaldırıp 8-10 dakika daha pişirin. Üzerine file fıstık ve kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Et Tarifleri Sebze Tarifleri Fas Mutfağı

Benzer Tarifler

Kefta Tajine
Chermoulalı Balık
Halwa Tmar
Fas köftesi ve chorizo güveç
Moroccan egg tagine
Hurmalı Fas Kurabiyesi