Balkabaklı Turta
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Balkabaklı Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Süslemek için

Balkabaklı Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, pudra şeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  2. Hamuru un serpilmiş zeminde 30 cm büyüklüğünde açıp 26 cm büyüklüğünde tart kalıbına yerleştirin.
  3. Bal kabağını şekerin yarısı ve bir tutam karanfille pişirin. Yumurtaları kalan şekerle çırpın. Pişmiş balkabağını, çırpılmış yumurtayı ve sütü mikserle yeniden çırpın. Püre haline gelen karışıma krema, pekmez, zencefil, hindistancevizi ve tarçını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın.
  4. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp biraz ılındıktan sonra üzerini bezelerle süsleyin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Corn Dog
Cobb Salatası
Hot Dog
Amerikan usulü biber tabağı