- Hamuru için süt, su ve mayayı geniş bir kasede maya tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Toz şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika kadar dinlendirin.
- Arası için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Tahini ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Esmer toz şeker ve tarçını bir kasede karıştırın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bezelere ayırın. Bezeleri bir merdane yardımıyla ince açın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla tahin sürün ve şekerli tarçın serpin. Bezeleri dörde katlayın ve elinizle bastırarak kare şekline getirin. Karelerden 2 cm’lik şeritler kesin ve şeritlerin uç kısımlarından tutarak rulo yapın. Ruloları kıvırıp kendi etrafında dolayın.
- Çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, lezzetli tarçınlı çörek tarifini de deneyebilirsiniz.