Tahinli Tatlı Çörek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Tatlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Servis için

Tahinli Tatlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir yufkayı tezgaha açın. Üzerine 2 yemek kaşığı tahin gezdirip yayın. 2 yemek kaşığı toz şeker serpip yufkayı ikiye katlayın. Katladığınız yufkaya 1 yemek kaşığı tahin sürüp, 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. 
  2. Yufkanın iki yanını 5’er santim katlayıp şeklini düzeltin. Yuvarlak kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın ve düz kenar altta kalacak şekilde, 5 santim boyunda dilimler kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine ayçiçek yağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Çat kapı gelen misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz nefis tahinli tatlı tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Farklı Tatlı Tarifleri Çörek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Avokado Puding (+6 Ay)
Tahin
Karsambaç
Dut Pekmezi
Pekmezli dondurma
Tahinli köz patlıcan