Muhallebi, sütlaç, kazandibi, güllaç keşkül gibi Türk Mutfak Kültüründe yer alan en bilindik, en sevilen lezzetler arasındadır. Bazı kaynaklarda muhallebi kelime kökeninin Arapça süt anlamına gelen 'halip' kelimesinden geldiği belirtilir. Muhallebi Türk mutfak kültürünün yanı sıra Arap mutfak kültüründe de kendisine geniş yer bulur. Muhallebi Osmanlı saray mutfağında konuk devlet adamları, yabancı misafirlere servis edilen; bayram gibi özel günlerde daha sık tüketilen tatlılar arasındaydı. O dönemin mutfak kültüründe üzerine gül suyu ve pudra şekeri serpilerek servis edilen Su Muhallebisine sık rastlanıyor. Muhallebi ismi için çeşitli kaynaklarda farklı efsaneler de var. Örneğin, bir efsaneye göre Arap general Al-Muhallab, 7. yüzyılda İranlı bir aşçının yaptığı tatlı ile tanışmış ve tatlıyı çok sevdiği için kendi ismini vermiştir. Tarih boyuncu muhallebinin farklı türleri olmuştur. Biz ise bu makalede tahinli muhallebi tarifi nasıl yapılır? sorusunun yanıtlarına bakıyoruz. İşte tahinli muhallebi tarifi için gerekli malzemeler ve tahinli muhallebi tarifi yapım aşamaları...
Malzemeler
Üzeri için
Püf Nokta: