Yaz helvasıyla yapacağınız enfes tariflerle siz de doyumsuz lezzetler hazırlayın. Şekeri sos tenceresine alıp orta ateşte eriyip karamel rengi alıncaya kadar pişirin. Üzerine sütü ekleyin. Karamel eriyip kaynamaya başlayınca ocaktan alarak soğumaya bırakın. Krem şantiyi toz haliyle geniş bir kaseye alın. Soğuyan karamelli sütü ilave edip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Yaz helvasını küçük doğrayıp krem şantiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Baton kek kalıbına streç film serin ve karışımı kalıba aktarın. En az 3-4 saat derin dondurucuda bekletin. Sos için şekeri orta ateşte eritip, rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Kremayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Parfeyi kalıptan çıkartıp üzerine karamel sos gezdirin. Meyve ve toz fıstıkla süsleyerek servis yapın.