Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Patatesi yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Kabuğunu soyup irice rendeleyin.
Hamur için unu yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozu ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurdu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında bir saat bekletin.
Ispanağı temizleyip bol suyla yıkayın ve kıyın. Ispanak ve rendelenmiş patatesi yağsız olarak tavada suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve toz kırmızıbiberle tatlandırın.
Hamuru buzdolabından çıkarın. Beyazpeyniri ve kaşarpeynirini rendeleyin. Peynirleri ve hazırladığınız ıspanaklı patatesli karışımı hamura ilave edip tekrar yoğurun.
Bir kapta yumurta ve kremayı çırpın. Hamuru kelepçeli kalıbın içine yerleştirin. Yumurtalı karışımı hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp dilimleyin. Dilerseniz yanında kremayla servis yapın.
Lezzet
yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda...