Roka Soslu Safranlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Roka Soslu Safranlı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Roka sosu için:

Limonlu balkabağı için:

Roka Soslu Safranlı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Roka sosunu hazırlamak için; roka yapraklarını yıkayıp süzün. Zeytinyağı ve limon suyu ekleyip blenderle ezin. Tuz ve beyaz biber ekleyip karıştırın. Buzdolabında bekletin. 
  2. Limonlu balkabağını hazırlamak için; balkabağını soyup küp küp doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp ezilmiş sarımsakları pembeleştirin.
  3. Balkabağını ekleyip kavurun. Limon suyu tuz ve biber ekleyip karıştırın ve fırın kabına alın. Sıcak fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  4. İtalyan makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tavada 2 kaşık zeytinyağını ısıtıp makarnayı soteleyin.
  5. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine 1-2 kaşık roka sosu gezdirin ve parmesan dilimlerini yerleştirin.
  6. Tabağın kenarına limonlu balkabağını ve somon füme dilimlerini yerleştirin. Somon fümelerin üzerine saman havyar ekleyip roka yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir