Peynirli Ve Patatesli Pişi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Ve Patatesli Pişi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kızartmak için

Üzeri için

Peynirli Ve Patatesli Pişi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, unu geniş bir karıştırma kabına eleyin. Maya, bir tutam kadar tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
  2. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı için haşladığınız patatesleri geniş bir kaseye alın. Bir çatal yardımıyla ezip rendelenmiş peynirleri ilave edin.
  4. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Bir merdane yardımıyla ince açın.
  5. Ortasına patatesli ve peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  6. Pişileri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Taze kekikle süsleyerek sıcak servis yapın.

Kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen sade pişi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir