Peynirli Sebze Katları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Sebze Katları Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Sebze Katları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı piyazlık doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. Patlıcan ve domatesleri yıkayıp doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya zeytinyağı sürüp patlıcanları hafif kızarıncaya kadar pişirin ve üzerine tuz serpiştirin. Peyniri ufalayarak bir kaseye alın. İnce kıyılmış fesleğen, taze kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serip 10 cm’lik çemberleri üzerine alın. Sırasıyla patlıcan, soğan, ufalanmış ekmek, beyaz peynir karışımı, domates, rendelenmiş parmesan peyniri yerleştirin. Bütün malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. En üste fırçayla zeytinyağı sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişirin. İsteğe göre üzerine tekrar beyaz peynir ve domates dilimleri yerleştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Peynirli Tarifler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir