Peynirli Kabak Rulo
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalp dostu bir besin olan kabağı, beyaz peynir ile buluşturduk ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Peynirli kabak rulolar, ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Kabağın lezzetini ortaya çıkartmak için marine sosuna batırılır ve ızgarada pişirilir. İç harcı beyaz peynirle doldurulduktan sonra üzerine fesleğenli sos eklenir. Özellikle davet yemeklerinde sunulan peynirli kabak rulo, kürdana batırılarak veya sade bir şekilde servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, peynirli kabak sarma nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı çeşitlerini denemek isteyenler için zeytinyağlı patlıcan rulo ve peynirli somon ruloları öneriyoruz.

Peynirli Kabak Rulo Tarifi İçin

Malzemeler

Izgara marinasyonu için:

Servis için:

Peynirli Kabak Rulo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları bol su ile yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan uzunlamasına kesin. Ruloların ince olmasına özen gösterin.
  2. Kabakları kenara alın ve ızgarayı ısıtın. Izgara yoksa, yapışmaz tava da kullanabilirsiniz.
  3. Küçük bir kasede sirke, hardal, karabiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
  4. Izgaraya kabak dilimlerini yerleştirin. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız marine sosunu kabakların üzerine sürün.
  5. 2-3 dakika sonra kabakların diğer tarafını çevirin ve aynı işlemi bu tarafına da uygulayın.
  6. Izgarada pişirdiğiniz kabakları bir kenara alın. Beyaz peyniri, dikdörtgen şeklinde dilimlere ayırın.
  7. Kabakların içine dilimlediğiniz peyniri koyun ve rulo şeklinde sarın.
  8. Sardığınız kabakları, servis tabağına diklemesine koyun.
  9. Zeytinyağını tavada kızdırın ve içine çam fıstıklarını ekleyin. Fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun.
  10. Servis tabağındaki kabak ruloların üzerinde bu sosu gezdirin.
  11. Fesleğeni küçük küçük doğrayın ve kabakların üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Peynirli Kabak Sarma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kabakları dilimledikten sonra tuzlu suda bekleterek kararmalarını önleyebilirsiniz.
  2. Tarifte beyaz peynir yerine labne de kullanabilirsiniz.
  3. 1 adet kabaktan ortalama 4-5 dilim elde edilmektedir.
  4. Servis için kabakları yan yatırıp üzerine kürdan batırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler MasterChef Tarifleri Diyet Yemekleri Sarma Tarifleri Sebze Tarifleri Kabaklı Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir