Peynir Fondü
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynir Fondü Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Peynir Fondü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çelik tencerenin içine ortadan ikiye böldüğünüz sarımsağı sürün. Derin bir kasenin içine tüm peynirleri rendeleyin. 
  2. Un, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekleyip harmanlayın. Sarımsak sürdüğünüz tencereye sütü ekleyip orta ateşte ısıtmaya başlayın (sütün kesinlikle kaynamaması gerekiyor.)
  3. Hafif buhar çıkmaya başlayınca süte her seferinde birer avuç olmak üzere peynir rendesi ilave edip bir çırpma teliyle peynirler iyice eriyene kadar hızla karıştırın. 
  4. Tüm peynirler eriyince karışımı altında mum yanan fondü kabına alın. Yanında eşlikçileri ile beraber sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler MasterChef Tarifleri Sos Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir