Patatesli Mozarella Çubukları
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Mozarella Çubukları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Patatesli Mozarella Çubukları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kabuklarını soyup iri doğradığınız patates ve havuçları bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Haşlanan patates ve havuçların suyunu süzüp geniş bir kaba alın. Soğan, sarımsak ve galeta ununu ekleyerek karışım iyice özdeşleşip püre haline gelene dek karıştırın. Pürüzsüz bir karışım için elenizle hafif yoğurun. Patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açın. İçine dikdörtgen şekli dilimlediğiniz mozarella peynirinden yerleştirip kapatın ve dikdörtgen şekil verin. Ayçiçek yağını kızartma tavasına alarak iyice ısıtın. Yağınız iyice ısındığında çubukları kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Kızartma Tarifleri Sebze Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir