Mercimekli Peynir Topları
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimekli Peynir Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Mercimekli Peynir Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Mercimeği yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.

Orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve akan suyun altında durulayın.

Mercimeğin yarısını mutfak robotuna aktarın. Taze soğan, yumurta ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Bir kaba alıp kalan mercimek, kimyon, ekmek kırıntısı, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.

Mercimekli hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın. Mısır ununa bulayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız mercimek toplarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Atıştırmalık Peynirli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Bakliyat Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir