Lorlu Pazı Sarması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lorlu Pazı Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Lorlu Pazı Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın. Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağı tavada ısıtıp soğanı hafif kavurun. Maydanozu kıyın.
  2. Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine bir bardak kaynar tuzlu su ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar bekletin.
  3. Soğan, salça, nane, maydanoz, pul biber, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ilık karışıma lor peynirini ilave edip harmanlayın.
  4. Pazı yapraklarını avuç içi kadar parçalara kesin. ‹çlerine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  5. Tencerenin tabanına kalan yaprakları yayın. Hazırladığınız sarmaları yerleştirin. Üzerini porselen tabakla kapatıp 1 bardak süt dökün. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Soğuk veya ılık servis yapın.
    Hafif ve pratik bulgurlu pazı dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Sarma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir