Lezzet'in
yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor...
Kayısıları yumuşaması için ılık suda bekletin. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Suyundan bir çorba kaşığı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Üç yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları, zeytinyağı ve pekmezi bir kaseye alıp mikserle çırpın. Lor peyniri, krema, tarçın, fındık içi, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın. Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarıncaya ve köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Kek hamuruna azar azar ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırarak diğer malzemelere yedirin.
Kremşanti ile çilekli sütü mikserle iyice çırpın. Sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika bekletin.
Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp yulaf ezmesi serpiştirin. Kek karışımını kalıbın içine dökün. Üzerine kayısıları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çilekli kremşantiyle süsleyin. Dilimleyip servis yapın.