Kabak Rulo Graten
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabak Rulo Graten Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Rulo Graten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları yıkayıp uçlarını kesin. Uzunlamasına ince ince dilimleyin. Kaynar tuzlu suda birkaç dakika bekletip süzün. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Dil peynirini tel tel ayırın.
  2. Margarini tavada eritip unu kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. 
  3. Ateşten alıp kaşar peyniri, dil peyniri, hindistancevizi, yumurta sarıları ve tuz ekleyip mikserle çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar halinde çırpıp karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın.
  4. 20 cm'lik kare şeklinde ısıya dayanıklı fırın kalıbını yağlayıp dibine bir kat halinde kabak dilimi döşeyin. 
  5. Üzerine beşamel sosun yarısını gezdirip ikinci katı da aynı şekilde hazırlayın. 
  6. Kalan kabak dilimlerini tek tek rulo şeklinde sarıp beşamel sosun üzerine dikey olarak aralıklı yerleştirin. 
  7. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir