Ispanakları temizleyip yıkayın. Kaynar suya batırıp çıkarın ve süzün. Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Domates, sarımsak, 1 tutam tuz ve karabiberi karıştırın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp domatesli karışımı hafifçe kavurun.
Bir kasede labne peynirinin yarısı, un ve yumurtaları çırpın. Tuz ve karabiber serpin.
18 cm çapındaki yağlanmış bir teflon tavaya karışımdan biraz döküp iki taraflı olarak pişirin.
Gerektikçe tavayı yağlayarak malzeme bitinceye kadar aynı işlemi sürdürüp 5 krep daha hazırlayın.
Kalan labne peynirini beyaz peynirle karıştırın. Servis tabağına bir kat krep, bir kat peynirli karışım ve 1 kat ıspanak yaprakları olacak şekilde kat kat dizin. Domates sosu eşliğinde servis yapın.
Şefin Yorumu :
ÇİĞ ISPANAK YARARLI
Ispanağın besin değerinden tam olarak yararlanmak için, çiğ tüketmeye özen gösterin. Dilerseniz, ıspanaklı krep kulesinin üzerini folyo ile örterek ılık fırında hafif pembeleşinceye kadar birkaç dakika bekletebilirsiniz.