Ispanak Ograten
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanak Ograten Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için:

Ispanak Ograten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Beşamel sosu hazırlamak için margarini tencerede eritin. Unu ilave edip kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar dökerek ekleyin. Tuz serpip muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin.

Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve iri iri kıyın. Tencereye alıp tuz serpin ve suyunu salıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Ispanağı cam kalıba yayıp üzerine hazırladığınız beşamel sosu gezdirin. Kaşar peynir serpip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Gün sohbetlerinde yer verebileceğiniz klasik ıspanaklı börek tarifine göz atmayı unutmayın.


Şefin Yorumu : ISPANAĞI YIKARKEN...
Ispanağın kumunu iyice temizleyebilmek için, ayıklayıp tuzlu suda bir süre bekletin. Suyunu süzüp birkaç kez yıkadıktan sonra doğrayın.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir