Fırında Kremalı Patates
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Kremalı Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kremalı Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. İnce halkalar halinde dilimleyin. Taze soğanları temizleyip kıyın.
  2. Sarımsakları ezin. Otlu peyniri ufalayın. Dil peynirini tel tel ayırın. 
  3. Derin bir kapta yumurta sarıları, 1 su bardağı süt kreması, taze soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
  4. Bir tatlı kaşığı otlu peynir ile 2-3 tel dil peynirini ayırıp kalanını yumurtalı karışıma ekleyin, iyice karıştırın.
  5. Fırın kalıbını 2 kaşık sıvıyağ ile yağlayın. Patates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde kalıba bir sıra dizin.
  6. Üzerine bir kat peynirli krema yayın. En üstte patates kalacak şekilde, malzeme bitinceye dek işlemi tekrarlayın.
  7. Patates dilimlerinin üzerine 3 kaşık sıvıyağ gezdirin. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. 
  8. Ayırdığınız otlu peynir ile dil peynirini bir kaseye alın. Kalan sıvıyağı ve kalan süt kremasını ekleyip karıştırın.
  9. Kalıbı fırından çıkarıp folyoyu alın ve hazırladığınız kremayı üzerine gezdirip kekik serpin. Üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, hafif ve pratik fırında baharatlı patates tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir