Kahvaltı sofralarınız için keçi peynirini evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?
- Sütü ufak bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca içine keçi yoğurdunu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika sonra süt kesilmeye başlayacaktır. Kesildikten sonra 7 dakika daha kaynatın.
- Cam bir kaseye temiz bir tülbent yerleştirip içine kesilmiş sütü dökün. Süzerken elinizin yanmaması için ılınmasını bekleyin. Sütün sarı suyu kaseye aksın. Suyun tamamını akıtmak için tülbenti iyice sıkın. Suyunu tamamen ayırmak isterseniz tülbente sarıp altına kase koyduğunuz bir süzgece yerleştirin. Peynire bastırıp suyunu çıkarması için üstüne dolu kavanoz gibi ağırlık yerleştirin. Buzdolabında bu şekilde sabaha kadar suyunun akmasını sağlayın. Ev yapımı keçi peynirini buzdolabında muhafaza edin. Sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Süzdüğünüz peynir suyunu çorba yaparken kullanabilirsiniz.
Dereotlu keçi peyniri ezmesi tarifi için tıklayın