Ev Yapımı Keçi Peyniri
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ev Yapımı Keçi Peyniri Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Yapımı Keçi Peyniri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kahvaltı sofralarınız için keçi peynirini evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?

  1. Sütü ufak bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca içine keçi yoğurdunu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika sonra süt kesilmeye başlayacaktır. Kesildikten sonra 7 dakika daha kaynatın.
  2. Cam bir kaseye temiz bir tülbent yerleştirip içine kesilmiş sütü dökün. Süzerken elinizin yanmaması için ılınmasını bekleyin. Sütün sarı suyu kaseye aksın. Suyun tamamını akıtmak için tülbenti iyice sıkın. Suyunu tamamen ayırmak isterseniz tülbente sarıp altına kase koyduğunuz bir süzgece yerleştirin. Peynire bastırıp suyunu çıkarması için üstüne dolu kavanoz gibi ağırlık yerleştirin. Buzdolabında bu şekilde sabaha kadar suyunun akmasını sağlayın. Ev yapımı keçi peynirini buzdolabında muhafaza edin. Sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. 

Süzdüğünüz peynir suyunu çorba yaparken kullanabilirsiniz.

Dereotlu keçi peyniri ezmesi tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir