Çilek Soslu Lor Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilek Soslu Lor Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Süsleme için:

Çilek Soslu Lor Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lor peynirini derin bir kaseye alıp süt ve pudra şekerini ekleyin. İyice karıştırıp kremşanti, ceviziçi ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın.
  2. Çilekleri temizleyip yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Karışıma hindistancevizi ve çilekleri ekleyip tekrar karıştırın. Kuplara paylaştırıp buzdolabına alın. 
  3. Sosu hazırlamak için; çilekleri temizleyip blenderle ezerek püre haline getirin.
  4. Çilek püresini bir tavaya alıp tozşeker ve mısır nişastasını ekleyin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  5. Kupları buzdolabından alıp hazırladığınız sosu paylaştırın. Tekar buzdolabına alıp 3 saat bekletin. Üzerini çilek, Antep fıstığı ve rulokatlarla süsleyip servis yapın.

    Dilerseniz, şerbet ile tatlandırılan lor tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.


Şefin Yorumu : SOĞUK SERVİS
Bu soğuk yaz tatlısını konuklarınıza ikram ederken dilerseniz birer top kakaolu dondurma ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir