Semola (Safarat Mutfağı)
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Semola (Safarat Mutfağı) Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için:

Semola (Safarat Mutfağı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Portakalın kabuğunu rendeleyin. Cevizleri küçük parçalara bölün. Su, süt ve şekeri derin bir tencereye alıp kaynatın. İrmiği ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca rendelenmiş portakal kabuğu, çam fıstığı ve cevizleri ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 

Karışımı geniş ve düz bir kalıba dökün. Soğuyunca buzdolabına alıp 1-2 saat bekletin. Dilimleyip cevizle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye