Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır
Selin Hıdır
517 Tarif       0 Takipçi
Çikolatalı Patlamış Mısır
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır Tarifi: Yumuşacık patlayan mısır tanelerinin üzerine akışkan çikolata ve karamel sosu dökülüp bir araya geldiğinde, her lokmada enfes bir tat patlaması yaratır. İster film gecelerinizde, ister çay saatinizde dostlarınızla paylaşın, bu tatlı ve tuzlu kombinasyon herkesin beğenisini kazanacak. Hazırlaması son derece pratik, fakat lezzeti bir o kadar etkileyici. İşte Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır yapılışı, tarifi ve malzemeleri:  

Baharatlı Patlamış Mısır tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır kaç kaloridir?

Bir porsiyon Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır 300 kaloridir.

Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve ısınmasını bekleyin. Ardından yarım su bardağı mısırı ekleyin ve karıştırın. Mısırlar patlamaya başladığında tencerenin kapağını kapatın. Arada bir sallayarak mısırların tamamını patlatın. Patlama sesi azalınca ocağı kapatın ve tencerenin kapağını açın.
  2. Patlayan mısırları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın ve yayarak eşit bir şekilde yayın.
  3. Yarım su bardağı şekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırmadan eritin.
  4. Tereyağını ekleyin ve eriyince sütü ekleyin. Karıştırarak sosu hazırlayın.
  5. Hazırladığınız karamel sosunu patlamış mısırların üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  6. Ardından eritilmiş sütlü çikolatayı da ekleyin. Bir çimdik tuz serpip karıştırmaya devam edin.
  7. Çikolatalı ve karamelli mısırları tekrar tepsiye dökün ve yayarak soğumaya bırakın. Mısırlar tamamen soğuyup çikolata donduğunda buzdolabına alın ve iyice donmalarını bekleyin.
  8. Soğuduktan sonra, mısırları buzdolabından çıkarın ve kolayca ayırarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çikolatalı karamelli patlamış mısır, sinema gecelerinin vazgeçilmezi! Yanına sıcak çay, soğuk içecekler veya limonata ile tamamlayarak keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Büyük bir tepsiye serpiştirip üzerine biraz renkli şekerleme veya meyve parçaları ekleyebilirsiniz.
  • Çikolatalı karamelli patlamış mısırları plastik kutulara veya vakumlu poşetlere koyarak piknikte veya gezilerde kolayca taşıyabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tencerenin kapağını kapalı tutarak mısırların eşit şekilde patlamasını sağlayın. Ocağın altını çok yüksek yapmamaya dikkat edin, böylece mısırlar yanmaz ve fazla patlamaz.
  • Şekerin karamelize olma aşamasında dikkatli olun. Karıştırmadan, sadece tencereyi ara ara sallayarak şekeri eritin. Aksi takdirde şeker yanabilir ve acı bir tat bırakabilir.
  • Mısırları tepsiye dökün ve çikolatanın tamamen donmasını bekleyin. Eğer sıcak servis ederseniz, çikolata akabilir ve mısırlar birbirine yapışabilir.
  • Beyaz çikolata, sütlü çikolata veya bitter çikolata kullanabilirsiniz. Her biri farklı bir lezzet katacaktır. Beyaz çikolata ile daha tatlı, bitter çikolata ile daha yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Çikolata ve karamelin tatlarını dengelemek için bir tutam tuz eklemek harika bir dokunuş olur. Özellikle tuzlu- tatlı sevenler için vazgeçilmez bir özellik!
  • Eğer seviyorsanız, karışıma fındık, fıstık, badem veya hindistancevizi ekleyebilirsiniz. Çeşitli kuruyemişler, patlamış mısırın çıtırlığını arttıracak ve farklı bir lezzet katacaktır.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Karamelize Tarçınlı Badem
Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan