Azeri Usulü Levengi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Levengi, Azerbaycan milli mutfağında ceviz, soğan, ekşi (erik, nar, zoğal) ile yapılan, genelde, balık, tavuk, patlıcan içine konulan yemek türüdür. Çok lezzetli olan levengi, ekmek üzerine de sürülüp yenilebilir. Hatta bruschetta yapımında bile kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan Azeri levengi tarifine geçebiliriz.

Azeri usulü yaprak sarma ve yeşillikli kutap tarifine göz atmayı unutmayın.

Azeri Usulü Levengi Tarifi İçin

Malzemeler

Azeri Usulü Levengi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Cevizler mutfak robotundan geçirilir. Ardından soğanlar da robottan geçirilir ve suyu süzüldükten sonra tavaya alınır.
  2. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kızartılır.
  3. Kızaran soğanlar cevizin üzerine ilave edilir.
  4. Karışıma tuz, karabiber ve nar ekşisi ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
  5. Eğer levengi çok ekşi olduysa, 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenebilir. 
  6. Eğer levengi kuruysa, süzdüğümüz soğanın suyunu veya az miktarda ayçiçek yağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye
Vegan badem ezmesi