Soğan Çiçeği
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
35 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Altın rengiyle görenleri kendine hayran bırakan nefis bir tarifimiz var. Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan soğan çiçeği, soğanın en lezzetli hallerinden biridir. Ana yemeklerin yanında sunulan soğan çiçeği, farklı soslarla zenginleştirilebilir. Malzemeler hazırsa, soğan çiçeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ev yapımı soğan halkası tarifine göz atmayı unutmayın.

Soğan Çiçeği Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için: 

Soğan Çiçeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğanın kabuklarını soyun. Ancak kök kısmını kesmeden bırakın.
  2. Soğanın kök kısmını bir çemberin içine oturtun. elmayı dilimlerine ayırır gibi soğanın üst kısmını dilimlere ayırın. Ancak kök kısmını kesmeyin, soğan bütün şekilde kalmalı.
  3. Un ve baharatları bir kapta karıştırın. Soğanı, unlu karışımın içine alın ve her tarafını güzelce bulayın.
  4. Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Una buladığınız soğanı çırpılmış yumurtanın içine alarak her tarafını bulayın. 
  5. Yumurtanın ardından soğanı tekrardan unlu karışıma batırın. 
  6. Bu esnada tavada yağı kızdırın. Unlu soğanı kızgın yağın içine atın ve altın rengine dönene kadar karıştırın.
  7. Sosu için ketçap, mayonez ve sarımsak tozunu karıştırın. Soğan çiçeğini sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Soğanı dikkatli bir şekilde kesin. Kesinlikle kök kısmına zarar vermeyin. Bu kısım soğanın bir arada durmasını sağlayacaktır.
  • Dilerseniz, unun içine bir miktar galeta unu da ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Atıştırmalık Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler