Mantarlı Mücver
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mantar ve patates ile hazırlanan mücveri, kaşar peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.

Nefis kabak mücver tarifine de göz atın.

Mantarlı Mücver Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Mantarlı Mücver

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri haşlayıp ezin. Yumurta akını bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın. 
  2. Unu ayrı bir kaba alıp rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan, ince kıydığınız mantar ve ezdiğiniz patatesi ekleyip karıştırın. 
  3. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Tel şehriyeyi bir tabağa alın. 
  4. Patatesli mantarlı harçtan birer kaşık alarak elinizle yuvarlak şekil verin. Önce yumurtaya sonra tel şehriyeye batırın. Mücverleri kızgın yağda kızartın. 
  5. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Mantarlı Tarifler Kızartma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması