Karışık Sebze Kızartması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karışık Sebze Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Karışık Sebze Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Havuçları temizleyin. Kabakların uç kısımlarını kesin.  Biberleri temizleyin. Hazırladığınız sebzeleri 1 cm’lik kalın çubuklar şeklinde kesin. 

Tuzlu suyu tencerede kaynatın. Havuçları ekleyip 1-2 dakika sonra biberleri ilave edin. 2 dakika bekleyip kabakları ekleyin. Hepsini orta ateşte 2 dakika haşlayıp süzün.

Mısır unu ve galeta ununu bir kapta harmanlayın. Yumurtaları tuz ve karabiberle ayrı bir kapta çırpın. Sebzeleri önce yumurtaya  sonra galeta unlu karışıma iyice bulayın.

Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Kızartma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması