Döner Kebap
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde döner yapmanın ilk adımı doğru eti seçmektir ve tabi ki doğru baharatlarla marine etmek de çok önemlidir, evde döner kebap yapmak hiç bu kadar pratik ve lezzetli olmamıştı.

Bursa'nın meşhur lezzeti olan ve püf noktalarıyla sunulan ev yapımı iskender tarifine mutlaka göz atın.

Döner Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Domatesli sos için

Sunum için

Kızartmak için

Döner Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan ve sarımsağı rendeleyip geniş bir kaseye alın. Zeytinyağı, süt ve baharatları ilave edip karıştırın. Biftekleri ilave edin.
  2. Streç film ile kaseyi sıkı bir şekilde kapatıp buzdolabında 3-4 saat marine edin. Marine olmuş etleri üst üste gelecek şekilde dizin.
  3. Streç filmle sıkıca sarın. Derin dondurucuda 1 gece bekletin. Döneri derin dondurucudan çıkarıp ince ince dilimleyin.
  4. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Dilimlediğiniz dönerleri bu yağda kızartın. Sos için gerekli malzemeleri küçük bir tencerede 3-4 dakika pişirin.
  5. Pideyi küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.
  6. Pişen dönerleri yerleştirdikten sonra kalan sosu dönerin üzerine gezdirin. Yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Döner kebabı servis ederken yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Dönerlerı tırnak pide ile servis edebilirsiniz.

Pirinç pilavı yanında patates kızartması döner kebabına çok yakışan bir eşlikçidir.

  Püf Noktası

Fazla kalan etleri derin donduruca muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çocuk Yemekleri Kızartma Tarifleri Yöresel Tarifler Kebap Tarifleri Öğle Yemeği Et Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Gizli bahçe brownie
Spagettiden Kuş Yuvası
Kıtır tavuk
Yoğurtlu ve Çikolatalı Dondurma
Kedi Desenli Pankek
Pilav waffle