Yufka Çanağında Nohut Ezme
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yufka Çanağında Nohut Ezme Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Yufka çanağı için

Yufka Çanağında Nohut Ezme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Yufkayı mutfak tezgahına serip zeytinyağı ile yağlayın. 10 cm’lik uzun şeritler halinde kesin. Her bir şeridi rulo yapıp gül şeklinde olacak şekilde içe doğru sarın. 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Nohutları haşlayıp suyunu süzün. Ilındıktan sonra mikserle iyice ezin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın.

Hazırladığınız ezmeyi yufka çanaklarının üzerinde servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Mezeyi börülce, bakla, mercimek ile de hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre kırmızı pul biber ile tatlandırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi