Malzemeler
Yufka çanağı için
Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Yufkayı mutfak tezgahına serip zeytinyağı ile yağlayın. 10 cm’lik uzun şeritler halinde kesin. Her bir şeridi rulo yapıp gül şeklinde olacak şekilde içe doğru sarın. 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Nohutları haşlayıp suyunu süzün. Ilındıktan sonra mikserle iyice ezin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın.
Hazırladığınız ezmeyi yufka çanaklarının üzerinde servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN
Mezeyi börülce, bakla, mercimek ile de hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre kırmızı pul biber ile tatlandırabilirsiniz.