Patlıcanlı Ve Etli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan, bulgur ve etin uyumuyla ortaya çıkan lezzete bayılacaksınız 🤗 Şef Deniz Orhun’dan patlıcanlı ve etli bulgur yemeği tarifi.

Bulgurun glisemik indeksi beyaz pirinç ve beyaz ekmeğe göre düşüktür. Kan şekerinizi birden tavan yapıp birden düşürmez, düzenli bir seviyede kalmasına yardımcı olur. Ramazan ayında besinlerin bu özelliğine dikkat ederek tariflerinizi ayarlamanızı öneririm.

Patlıcanlı Ve Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Eti marine etmek için

Patlıcanlı Ve Etli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kasede eti karabiber, zencefil, yenibahar, kimyon, zerdeçal, tarçın ile beraber yoğurun. Üzerine yarım limon sıkın, mantar ve sarımsağı da ekleyerek karştırın. Marine olması için buzdolabında 20 dakika bekletin.
  2. Bir tava alın, mutfak robotundan geçirdiğiniz fındıkları hafif kavurun.
  3. Patlıcanı soyun, küçük parçalar halinde doğrayın ve kararmamaları için limon ile ovun.
  4. Bir tencerede, sıvı yağ ile önce patlıcanları sonra da eti kavurun. Daha sonra bulguru ekleyerek tereyağı ve et suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. kaynayınca kapağını kapatın ve 21 dakika pişirin.
  Servis Önerisi

Domates ve maydanozla birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Pilav Tarifleri Farklı Et Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi