İnce bulguru derin bir kapta, üzerini örtecek kadar sıcak suda bekletin. Soğanı rendeleyip ayçiçeği yağında çok kısık ateşte karamelize oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Zar şeklinde doğradığınız sarı biberi de ekleyin. 1 dakika karıştırıp ocaktan alın. Haşlanmış nohudu çukur bir kaseye aktarın. Karamelize edilmiş soğanlı biber karışımını, yumurtayı, suyunu süzdürdüğünüz ince bulguru, çok ince kıyılmış taze soğanı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, sert bir havan tokmağı ile yavaş yavaş ezin. En son unu ilave edin. Spatula ile karıştırdıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alın. Avucunuzun içinde iri bir hamburger köftesi büyüklüğünde şekillendirin. 1-2 yemek kaşığı ayçiçeği yağında köftelerin her iki tarafını da kızartın. Hamburger ekmeğinin iç yüzeyine sürmek için süzme yoğurt ile 1 çay kaşığı kadar ince kıyılmış taze kekiği karıştırın. Karışımı ekmeklerin iç yüzeyine sürün. Üzerine kızartmış olduğunuz köfteleri yerleştirin. Kalan malzemeyi de yerleştirin. Servis yapın.