Kurufasulyeli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kurufasulyeli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Kurufasulyeli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin. Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Fasulye püresine tuz, karabiber, maydanoz ve soğanı ilave edip iyice karıştırın. 

Margarini eritip sütle karıştırın. Tepsiyi yağlayın. Bir yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde tepsiye yayın. Yarım yufkayı küçük parçalara ayırıp tepsideki bütün yufkanın üzerine yayın. Sütlü karışımdan birkaç kaşık gezdirerek dökün. Her sırayı aynı şekilde yarım yufkadan hazırlayarak böreğin ilk üç katını oluşturun. Sütlü karışım dökmeden fasulyeli iç malzemeyi yayın.

Kalan üç yarım yufkayı da parçalayıp aralarına sütlü karışım dökerek sıralamayı tamamlayın. En alttaki yufkanın tepsinin dışına sarkan kenarlarını içe doğru kıvırın. Kalan sütlü karışımı böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 130-150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Üçgen dilimler halinde kesip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi