Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Margarini küçük küçük doğrayıp ilave edin. Yumurta, tuz ve karbonatı ekleyip yoğurun. Hamuru top şekline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında 15 dakika bekletin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Soğanı soyup kıyın ve 2 kaşık margarinde pembeleştirin. Mercimeği ve suyu ilave edip 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Yumurta, kaşar peyniri, süt kreması, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın.
Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. 20-22 cm çapındaki yuvarlak tart kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Üzerine mercimekli harcı döküp artan hamur parçalarıyla üzerini dekore edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.