Karabuğdaylı Enginar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karabuğdaylı Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Karabuğdaylı Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 3 çay bardağı suyu tencerede kaynatın. Su kaynayınca karabuğdayı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları yayvan bir tencereye yerleştirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılmış brokoliyi, kıyılmış reyhanı, tuzu, havuzu, bezelyeyi ve zar şeklinde doğranmış sarı biberi bir kapta karıştırıp enginarların üzerine paylaştırın. En son haşlanmış karabuğdayı serpin. Zeytinyağını ve 1 su bardağı portakal suyunu üzerine gezdirin. Yemek pişerken iç malzemenin dağılmasını önlemek için enginarların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi