1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 3 çay bardağı suyu tencerede kaynatın. Su kaynayınca karabuğdayı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları yayvan bir tencereye yerleştirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılmış brokoliyi, kıyılmış reyhanı, tuzu, havuzu, bezelyeyi ve zar şeklinde doğranmış sarı biberi bir kapta karıştırıp enginarların üzerine paylaştırın. En son haşlanmış karabuğdayı serpin. Zeytinyağını ve 1 su bardağı portakal suyunu üzerine gezdirin. Yemek pişerken iç malzemenin dağılmasını önlemek için enginarların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.