Ispanaklı Ekşili Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Ekşili Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mercimeği bol suyla yıkayıp hafifçe haşlayın. Bulgurun üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşamaya bırakın. Yumuşayan bulgurun üzerine unu, tuzu, karabiberi ve kıvamına göre yavaş yavaş suyu ekleyip yoğurun. Misket şeklinde ve büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğanı kısık ateşte kavurun. Salçayı ilave edin. 1-2 dakika sonra suyu ve mercimeği ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ince doğranmış ıspanak ve köfteleri ilave edin. Orta ateşte pişirin. Son olarak nar ekşisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan Antep usulü terbiyeli ekşili köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Köfte Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi