Mercimeği bol suyla yıkayıp hafifçe haşlayın. Bulgurun üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşamaya bırakın. Yumuşayan bulgurun üzerine unu, tuzu, karabiberi ve kıvamına göre yavaş yavaş suyu ekleyip yoğurun. Misket şeklinde ve büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğanı kısık ateşte kavurun. Salçayı ilave edin. 1-2 dakika sonra suyu ve mercimeği ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ince doğranmış ıspanak ve köfteleri ilave edin. Orta ateşte pişirin. Son olarak nar ekşisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan Antep usulü terbiyeli ekşili köfte tarifini de deneyebilirsiniz.