Güveçte Karalahana Sarmalı Kuru Fasulye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Güveçte Karalahana Sarmalı Kuru Fasulye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sarma harcı için

Güveçte Karalahana Sarmalı Kuru Fasulye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Karalahanaların saplarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kısımları kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

Sarma içini hazırlamak için, soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alıp soğan, pirinç, 2 kaşık su, maydanoz, zeytinyağ, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Lahana yapraklarını avuç içi büyüklüğünde parçalara kesip içlerine birer tatlı kaşığı iç malzeme ilave edin ve muska şeklinde sarın. Artan yaprakları güvecin dibine yayın. Üzerlerine sarmaların üçte ikisini dizin. Haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Domates ve biber salçalarını 2 bardak sıcak su ile sulandırıp fasulyenin üzerine gezdirin. Tereyağı, limon suyu, pul biber, tuz ve ayırdığınız sarmaları ekleyip güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi