- Tavuğu temizleyip tencereye alın. 4 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve tane karabiberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Tavuğun deri ve kemiklerini çıkarıp etini tel tel ayırın. Elde ettiğiniz tavuk suyunu ılık olarak saklayın.
- Mercimeği yıkayıp ayrı bir tencereye alın. 3 su bardağı su ekleyip 10-15 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Soğanları kıyın.
- 1 kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Mercimek, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi ilave edip kavurun.
- 1 su bardağı tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın. Mercimekler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
- Ayrı bir kapta 1.5 kaşık margarini eritip unu pembeleştirin. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ilave edin.
- Beşamel sos kıvamını alıncaya kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın.
- Fırın kalıbını kalan margarinle yağlayıp tavuk etlerini döşeyin. Üzerine mercimekleri yayıp hazırladığınız beşamel sosu ilave edin.
- Kalan peyniri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Daha fazlası için tavuk yemeklerine göz atın. Lezzetine doyamayacağınız çıtır çıtır fırında tavuk tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Şefin Yorumu :|
ALTERNATİF
Mercimeğe yarım su bardağı haşlanmış buğday ilave ederek yemeğin besin değerini ve lezzetini artırabilirsiniz. Tavuk yerine hindi eti kullanabilirsiniz.