Kemikli parça eti bir tencerede 5 bardak su ile 45 dakika pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kaşıkla alın. Geceden ıslattığınız ve suyunu süzdüğünüz nohutları ekleyip 45 dakika daha pişirin. Pişen et ve nohudun içerisine salçaları ve tuzu ilave edip bekletin. Köftelik ince bulgur, et, ince doğranmış soğan, karabiber ve yeterince tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve süzgece yerleştirin. Süzgeci kaynamakta olan su dolu tencerenin üzerine yerleştirin. Kapağını kapatıp, köfteleri yarım saat buharda pişirin. Hazırladığınız et ve nohudun içine pişen köfteleri ekleyerek 3-5 dakika kaynatın. En son sumak ekşisi veya limon suyu ilave edip üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirin. Servis yapın.