Bulguru bir kapta tuz ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak su dökün. Bir kapak kapatarak bekleyin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtayı kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar alıp misket şeklinde ufak köfteler yapın. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ekleyip erimesini bekleyin. Salçaları ilave edin ve 1 dakika kavurun. Küp doğranmış domatesleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ile tatlandırın. Köfteleri ve patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Nar ekşisi ilave edip ocaktan alın. Nane serpiştirip sıcak servis yapın.