Nohut, barbunya, havuç ve kereviz ile hazırlanan sebze köftesi, sağlıklı beslenmek isteyenler için birebir. Hazırsanız, bakliyatlı sebze köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.
Nohut ve barbunyayı bir gece önceden suda bekletin. Ayrı tencerelerde haşlayıp suyunu süzün. Sebzelerin kabuklarını soyup yıkayın.
Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Bir tencerede yağ ve unu kavurun. Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış sebzeleri, nohudu ve barbunyaları ezip hazırlanan unlu sosla ilave edin. Soğuyunca elinizle köfte şekli verin.
Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını ısıtıp, köftelerin her iki tarafını kızartarak, sandviç ekmeği ile servis yapın.