Kestaneli Puding
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Puding Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ve süt kremasını bir tencerede karıştırıp ısıtın. Ocaktan alıp safranı ekleyin ve karıştırın.
  2. Yumurta sarılarını bir kapta tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  3. Mısır nişastasını 2 küçük çay bardağı sütte eritin. Yumurta sarıları ile birlikte safranlı süte azar azar ilave edin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
  4. Çikolatayı iri iri doğrayın. Bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Merengleri bir tabağa ufalayıp 1 kaşık kadarını ayırın.
  5. Safranlı pudingin yarısını kuplara paylaştırın. Üzerine çikolatanın yarısını gezdirin. Ufalanmış merengi serpiştirin. Kalan pudingi ekleyip kalan çikolatayı üzerine gezdirin. Kestane şekerleriyle süsleyip ayırdığınız merengi serpin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Davet Yemekleri Afrodizyak Yemek Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

İncirli puding
Kalp bisküvi
Perişan kurabiye
Altın puding
Bezelyeli makarna kubbesi
Çikolatalı kurabiyeler