Yörük Çorbası
Selin Hıdır
265 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nohut, erişte ve baharatların uyumuyla hazırlanan Yörük Çorbası, sıcak ve doyurucu bir seçenek. Hem pratik hem de besleyici olan bu nefis çorba, soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak! İşte yörük çorbası tarifi:

Kremalı Yörük Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yörük çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon yörük çorbası 250 kaloridir.

Yörük Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Yörük Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yörük çorbası için ilk olarak nohutu bir gece önceden ıslayıp, yumuşayana kadar tencerede veya düdüklü tencerede haşlayın.
  2. Kaynayan suyu tencereye alıp, içerisine erişteleri ekleyin.
  3. Erişteler yumuşadıktan sonra, haşlanmış nohutları ve tuzu tencereye ilave edin.
  4. Bir tavada tereyağını eritip, içine salça, ezilmiş sarımsak ve kuru naneyi ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun.
  5. Kavurduğunuz salçalı sosu tencereye ekleyip, çorbanın kıvamı alana kadar 15-20 dakika pişirin.
  6. Yörük çorbası servise hazır, sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında bir kase yoğurt ya da ayran servisi yaparak, çorbanın lezzetini daha da zenginleştirebilirsiniz.
  • Çorbanın üzerine biraz kavrulmuş pul biber serpiştirerek ekstra bir aroma ve hafif bir acılık katabilirsiniz.
  • Çorbanın üzerine taze nane veya dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Nohutların tam olarak yumuşaması, çorbanın lezzeti için önemlidir. Eğer düdüklü tencere kullanıyorsanız, nohutları yaklaşık 15-20 dakika haşlamak yeterli olacaktır. Tencerede ise 30-40 dakika haşlamanız gerekebilir.
  • Eriştelerin çorbanın içinde fazla pişmemesi için dikkatli olun. Erişteler piştikten sonra, çorbanın üzerine sosu ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Kuru nane ve sarımsağın miktarını damak zevkinize göre ayarlayın. Kuru nane çorbaya lezzet katarken, fazla miktarda kullanmak çorbanın tadını yoğunlaştırabilir. Ayrıca, pul biberin miktarını isteğe göre arttırabilirsiniz.
  • Çorbanın içine eklediğiniz salçalı sosu dikkatlice karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu, çorbanın kıvam almasını sağlar.
  • Çorbanın lezzetinin daha derin olmasını istiyorsanız, çorbayı kısık ateşte uzun süre pişirmeniz faydalı olacaktır. Bu, malzemelerin birbirine geçmesini sağlar.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Sebzeli Çorbalar Akşam Yemeği Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Oba Çorbası
Pirinçli Yoğurt Çorbası
Köme çorbası
Şehriye çorbası
Heybeli çorbası
Devrez çorbası