Yoğurtlu Yuvalama Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hilton İstanbul Maslak’ın Şefi Mesut Çıvgın'dan iftar sofralarınız için nefis mi nefis çorba tarifi ile karşınızdayız.

Yoğurtlu Yuvalama Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Çorba için

Minik köfteler için

Yoğurtlu sos için

Üzeri için

Yoğurtlu Yuvalama Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Islatılmış nohutu bir tencereye alarak haşlayın. 
  2. Başka bir tencereye kuzu kemiğini alarak üzerini suyla kaplayacak şekilde doldurun. Bir taşım kaynattıktan sonra süzün.
  3. Soğanın yarısını iri parçalar halinde doğrayarak kanını aldığınız kemiklerin içine ilave edin. Son olarak su ekleyerek önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1,5 saat kaynatın. Süre sonunda suyu süzün ve bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakın.
  4. Yoğurtlu sos için yumurta, un ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın. Suyu azar azar ve ölçülü bir şekilde ilave edin ve iyice karıştırın.
  5. Kaynayan et suyundan ilave ederek karışımların ısısını dengeleyin. Yoğurtlu karışımı azar azar kaynayan et suyuna ilave ederken çırpma teli kullanın. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra kenara alın.
  6. Köfteler için kuzu kıyma ile yarım kalan soğanı çok küçük parçalar halinde doğrayıp bir kaba alın. Tuz veya karabiber ekleyerek yoğurun.
  7. Bezelye veya nohut büyüklüğünde köfteler yaparak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Süre bitiminde tereyağında soteleyerek çorbaya ilave edin. Son olarak haşlanmış nohutu ilave edin. 
  8. Çorbanın üzeri için bir tavada tereyağını eritin ve köpürmeye başladığı zaman pul biber ve kuru naneyi ekleyin.
  9. Hazırladığınız tereyağını çorbaya ilave ettikten sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Çorba Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası