Yer Elması Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Demir minerali bakımından zengin olan yer elması, kök sebzelerden biridir. Kolon kanserine karşı koruma sağlar. Kansızlığa iyi gelir. Kalp ve damar hastalıklarına karşı da vücudu korur. Peki, yer elması çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, şifa dolu yer elması çorbası tarifi için detaylara geçelim.

Alternatif olarak kereviz çorbası ve turp çorbası tarifini de deneyin.

Yer Elması Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Yer Elması Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yer elmalarını soyup limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyin ve küçük küpler şeklinde doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp havuçlarla birlikte zeytinyağında kavurun.
  3. Soğan şeffaflaşmaya başladığında yer elmalarını küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
  4. Mercimeği yıkayıp ilave edin. Birkaç kez karıştırıp sıcak suyu ekleyin ve mercimek yumuşayana kadar pişirin.
  5. Sebzeler iyice piştikten sonra çorbayı ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin (kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyin). Tuz ve limon suyu ile tatlandırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Vegan Yemek Tarifleri Elmalı Tarifler Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası