Yarma mısırları bir tencereye alıp üzerine 10 bardak kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra mısırları orta ateşte, yarım saat haşlayın.
Isırgan otunu temizlemek için ince bir eldiven giyin. Isırgan otlarını bir kabın içerisine alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. İlk suyuna 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. 10 dakika bekletip süzün. Isırgan otlarını 3-4 kez hiç kum kalmayacak şekilde yıkayın. Daha sonra üzerine kaynar su dökün ve 5 dakika bekletip süzün. Soğuduktan sonra kıyın.
Patatesleri soyup küp doğrayıp, tencerede zeytinyağını ısıtıp kavurun. Isırgan otlarını ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine haşladığınız yarma mısırları ekleyin ve yaklaşık 10-12 bardak su (Tavuk suyu ya da et suyu) ve tuzu ilave edin. Çorba suyu kaynamaya başlayınca orta ateşte 10 dakika pişirin.
Ayrı bir tavada tereyağında piyazlık doğradığınız soğanları ara sıra karıştırarak 8-10 dakika kavurun.
Çorbayı blenderda iyice ezin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine taze çekilmiş karabiber ve önceden karamelize ettiğiniz soğanları yerleştirin. Sıcak servis yapın.