Tuzlama Çorbası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
27 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tuzlama çorbası, aslında klasik işkembe çorbasının başka bir çeşididir. Tuzlama çorbası ve işkembe çorbası arasındaki en önemli fark, etin doğranma şeklidir. Tuzlama çorbasındaki et, daha iri parçalar halinde bırakılır ve kaşığa gelecek boyutta hazırlanır. Kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, en sevilen sakatat yemeklerinden biridir. Malzemeler hazırsa, ev yapımı tuzlama çorba tarifi için detaylara geçebiliriz.

İşkembe çorbasına göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Tuzlama Çorbası Kaç Kalori?

Tuzlama çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 210 kalori değerindedir.

Tuzlama Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Tuzlama Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İşkembeyi, su ve sirkenin içinde 10 dakika bekletin. Ardından bol suyun altında yıkayarak güzelce temizleyin.
  2. İşkembeyi düdüklü tencereye alarak suyla birlikte 15 dakika pişirin.
  3. Ardından suyunu döküp pişen işkembeleri iri bir biçimde doğrayın. 
  4. Ardından doğranmış işkembeleri tekrardan düdüklü tencereye alın ve üzerine yeteri kadar su ekleyerek ortalama 45-50 dakika pişmeue bırakın. 
  5. Farklı bir tencerede zeytinyağı, tereyağı ve unu kavurarak terbiyeyi hazırlayın. Terbiyenin içine bir kepçe işkembe çorbası alın ve ılıtın.
  6. Ardından karışımı işkembeye ekleyerek 10 dakika daha pişirin. 
  7. Başka bir kapta limon, sirke, sarımsak ve yumurtayı çırparak işkembenin içerisine ekleyin.
  8. Çorba tamamen piştikten sonra üzerine pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Çorbanın üzerine tereyağlı pul biber hazırlayarak servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • İşkembeyi mutlaka sirkeli suda temizleyin.
  • Düdüklü tencere kullanmayacaksanız, çorbanın pişirme süresi daha uzun olacaktır.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri MasterChef Tarifleri Etli Çorba Tarifleri