Çorba için
Köfte için
Sos için
Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...
-Köfte için, soğanı soyup kıyın.Bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak tavuk suyunu dökün.Soğan, un, yumurta, tuz, karabiber, toz biberi ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Tencereye 1 bardak tavuk suyu ve 5-6 bardak su ilave edip kaynatın.Tuz ve hazırladığınız köfteleri ekleyip 5-6 dakika pişirin.Tavuk etini didikleyin.Fasulye ve tavuk etini ekleyip 10-15 dakika daha pişirin.
Sos için, soğanı soyup doğrayın.Tereyağını tavada eritip soğanı soteleyin.2 kaşık suyla sulandırılmış salça, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Siz de etsiz yemek yemem diyenlerdenseniz, Konya usulü etli topalak çorbası tarifi tam size göre!