Topalak Çorbası
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Topalak Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Çorba için

Köfte için

Sos için

Topalak Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel çorbayı yemek tarifleri  listenize eklemeyi unutmayın...

-Köfte için, soğanı soyup kıyın.Bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak tavuk suyunu dökün.Soğan, un, yumurta, tuz, karabiber, toz biberi ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Tencereye 1 bardak tavuk suyu ve 5-6 bardak su ilave edip kaynatın.Tuz ve hazırladığınız köfteleri ekleyip 5-6 dakika pişirin.Tavuk etini didikleyin.Fasulye ve tavuk etini ekleyip 10-15 dakika daha pişirin.

Sos için, soğanı soyup doğrayın.Tereyağını tavada eritip soğanı soteleyin.2 kaşık suyla sulandırılmış salça, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Siz de etsiz yemek yemem diyenlerdenseniz, Konya usulü etli topalak çorbası tarifi tam size göre!

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası